Så var det är jag håller på med?

På den här tidsenliga plattformen kommer jag tillsammans med vänner, riktiga och imaginära, betygsätta alkoholhaltiga drycker under parollen En av varje! Med det menas, antingen en av varje på ett givet systembolag, utskänkningstillståndspliktig verksamhet, eller en av varje inom varje arbiträr kategori som för tillfället känns rätt.

Eftersom alla recensioner av mat- och dryck är värdelösa om man inte vet vilka bevekelsegrunder och bakgrund recensenten har så ska jag försöka sammanfatta. Jag har väldigt svårt att förstå att man dricker något annat än Chambolle-Musigny. Jag kombinerar denna åsikt med att med glädje klämma en svart Arboga, långburk 10,2% när andan faller på. Med andra ord, det är tillfället som avgör även om det finns tydliga preferenser. På just vinsidan så känner jag en själslig sammhörighet med Bourgogne, Champagne och Barolo. Tre distrikt som samtliga saknar en flod men som historiskt ändå fått sitt vin sålt – go figure!

På ölsidan är jag mer flexibel, har rätt svårt för pretentiösa IPA och annat trams. Ljus lager eller en trevlig belgisk är däremot aldrig fel. ALDRIG fel.

Sprit, alltså, det bästa är Armagnac. Sen finns det en del goda Cognac och whisky. Blended är klart underskattat.. Blanton gör en fin Bourbon men det är lite där vi stannar.

En semi-kontroversiell åsikt jag trivs med är att om ett vin inte är gott för sig själv utan kräver mat till så är det något som är fel. Det är lite som sås till kött. Antingen gillar man kött eller så gillar man sås. Bestäm dig. Jag slutade äta kött för ett par år sen eftersom det är synd om djuren. Och inget vin passar till indiskt.